U organizaciji SKK “Budućnost” i NVO Gradjanske alijanse odrzana je manifestacija pod nazivom „Zajedno smo jači“, sa ciljem druženja, interakcije i socijalizacije školske djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju.
Značaj ovakvih aktivnosti je višestruk. Pored samog čina druženja, korisnici Hiporehabilitacije imaju priliku da postanu prihvaćeni i ravnopravni članovi društva. Kao osnovni problem koji se ističe kod osoba sa ometenošću je njihova socijalna isključenost, odnosno nerazumijevanje i nedovoljno saznanje okruženja za njihova prava i potrebe. Imajući u vidu ovu socijalnu izopštenost, potrebno je edukovati građane za prava ove marginalizovane populacije.

Sa druge strane školska djeca, šire svoje vidike i usvajaju obrasce ponašanja i prihvatanja osoba sa ometenošću, koje će tokom života projektovati na svijet oko sebe. Praksa je pokazala da najveći nivo pristupa, kao i najširi okvir otvorenosti uma, pokazuju djeca školskog uzrasta, koji ujedno svoja saznanja nose kroz život i sazrijevaju u društveno odgovorne individue, sposobne da grade zdrave odnose u zajednici.

U svrhu inkluzije i socijalizacije osoba sa ometenošću, SKK Buducnost planira realizaciju programa inkluzivnih aktivnosti, radionica i druženja i u narednom periodu.

Program se sastojao iz dva dijela:
– Promotivno takmičenje u Dresurnom jahanju u organizaciji Konjičkog Kluba “Budućnost” i Saveza za konjički sport Crne Gore za djecu uzrasta 6 – 12 godina;
– Dolazak naših drugara korisnika Hiporehabilitacije, Dolazak Deda Mraza i podjela novogodišnjih pajetića.

Manifestaciji su prisustvovali , članovi Koničkog kluba “Budućnost”, učenici 4/A Osnovne škole “Štampar Makarije” iz Podgorice sa učiteljicom i direktoricom škole, korisnici programa Hiporehabilitacije, roditelji i prijatelji Kluba. Oko 160 mališana je prisustvovalo proslavi i sve je proteklo u najboljem redu sa puno smijeha, igre i zabave.

Zahvaljujemo se kompaniji “Roki Pistolato” i kompaniji “VOLI”, kao i Šumskoj Upravi Kolašin na velikoj podršci u realizaciji ove prelijepe manifestacije.